Hur många kan vi vara i en grupp?
Det finns ingen gräns för antalet i gruppen. Grupper under åtta personer kan komma att sättas ihop med en annan grupp, men ungdomsgruppen kommer fortfarande ha egna samlingar osv. och behålla sin egen identitet.

Blir det fler ungdomsgrupper än min på träningsdelen och på missionsresan?
Ja, det blir fler ungdomsgrupper under träningsdelen, men ni kommer fortfarande att behålla er identitet som grupp då det blir gruppaktiviteter och gruppsamlingar som ni har själva. Också på resan kommer flera ungdomsgrupper vara tillsammans, men på plats får man arbeta med olika uppdrag.

När är det?
Alla YWAM centra (baser) sätter upp sina egna program så bästa sättet att få reda på mer är att söka sig vidare till respektive bas. Mer information finns på Program 2010 och Kontakt.

Hur ska vi ha råd med det här/Hur får vi ihop pengarna?
Vi vet att det kan kännas som en enorm utmaning att samla in många tusen för att hela ungdomsgruppen ska kunna åka med. Vi vet också att många familjer har ekonomiska utmaningar utan att ens fundera på att sända ett eller flera barn på missionsresa. Vi har därför satt ihop tips på hur man kan samla ihop pengar till Mission Adventures (eller annat också för den delen). Vi uppdaterar detta kontinuerligt och tar gärna in fler tips! >Fundraising

Hur många ledare tycker ni det ska vara med i gruppen?
Helst ska det finnas en ledare på fem till sju deltagare, men det är inte nödvändigt. Vi hjälper till där det behövs och önskas. Orsaken till varför vi helst vill att det ska vara så många ledare är att detta är en enastående möjlighet för er att komma närmare ungdomarna i er grupp, att lärjungaträna dem och sedan kunna följa upp det som hänt när man kommer hem.

Vad blir min roll som ungdomsledare/pastor? Ledare får oxå vara med!
Det är du som är ledare och har ansvaret för gruppen du tar med dig. Du är fri till att vara med ungdomarna och fokusera på dem, och tillsammans med dem betjäna människor. Du har den pastorala uppgiften och har ”sista ordet” i alla beslut som rör gruppen. Du kommer att få så mycket hjälp du önskar med gruppen, med undervisning och ledning.

Vad är åldersgränsen för deltagarna?
Nedre åldersgränsen är tretton år, någon övre gräns finns inte. Det är upp till dig som ledare om du vill att ta med yngre, eftersom det är du som känner dina ungdomar och har ansvaret för dem.

Kan jag ändra antalet deltagare, om det visar sig att vi blir fler eller färre?
Om antalet deltagare förändras måste du kontakta oss på Mission Adventures så fort som möjligt, för vi beställer biljetterna så fort vi fått namnen på deltagarna och anmälningsavgiften är betald. Om det blir en avbokning efter att biljetten är betald får han/hon ej pengarna tillbaka.

Hur är det med pass?
Alla måste ha ett pass som är giltigt minst 6 månader efter att ni kommit hem ifrån resan!

Behöver vi fixa reseförsäkring?
Ja, detta ingår inte i priset, så var och en borde ha sin egen. Den behöver ni också ta med på resan. Kolla ifall ungdomarna finns med på föräldrarnas försäkringar.

Hur kommer vi bo?
Under träningsdelen sover ni i sängar eller på madrasser. Under missionsresan sover ni på golvet i större rum. Ta med sovsäck och liggunderlag eller luftmadrass.

Kommer vi få någon fritid?
Det är ett intensivt program där många olika aktiviteter ska rymmas, men vi planerar lite fritid för frivillig shopping och sightseeing i början eller slutet av resan.

Kan man följa med utan en ungdomsgrupp?
Ja, det kan man, men försök gärna få med en till från din församling eller någon annan du känner! Kommer du själv så åker du med i ett team med andra som också kommer själva eller tillsammans med en mindre ungomsgrupp.